sâmbătă, 13 aprilie 2013

Hello, friends!

                                         Buuunaa, amici sprancenati!


Azi o sa scriu un text facut de mine (pe scurt, original) mai demult, care este si o intamplare si are si o lectie importanta. Good luck la citit! (pentru cei care citesc mai greu) ;)

                                             Povestea sprancenelor 

         A fost o data ca niciodata un baiat pe nume David. David avea niste sprancene foarte mari.Cam cat 3 degete la un loc! Asta era unul din cele mai mari defecte ale lui.
         Asa ca intr-o zi, cat timp mama lui baga rufele din cos la spalat, David, cu greu, si-a...smuls sprancenele si...le-a bagat in masina de spalat, gandindu-se ca o sa le faca un pic mai mici. Dupa vreo ora si jumatate, mama a venit sa scoata rufele. Atunci David si-a amintit de sprancene si i-a spus mamei:
         -Mama...aaa...asez eu rufele la uscat!
         Mama, surprinsa, a spus:
         -Wow! Chiar vrei tu sa ma ajuti asa de mult? O, multumesc mult, scumpule! Dar, parca e ceva schimbat la fata ta...nu stiu...oricum, multumesc pentru ajutor!
        Si a plecat fericita in sufragerie. Atunci, David s-a apucat sa arunce peste tot hainele, ca sa isi gaseasca sprancenele. Le-a cautat in tot cosul. Nu erau! "Hhmm..."a spus el,"Unde mi-or fi sprancenele? Dar mai intai sa-mi pun ceva pe cap, sa nu li se observe "lipsa"!" Si s-a dus repede in camera lui si si-a pus o caciula groasa de bumbac (saracul, afara erau 36 de grade!). Apoi s-a dus la masina de spalat, sa verifice daca sprancenele lui sunt acolo. Si... surpriza! Le-a gasit acolo! Doar ca au stat o ora si jumatate in apa, deeci...au intrat la apa! Acum erau atat: ------   ------ ! Astea erau cele doua sprancene ale lui David! El nu putea sa isi creada sprancenelor!;)
         Apoi, a iesit afara ca sa se mai calmeze. Dar nu prea a fost asa: Cat timp se plimba pe strada, 2 pasari zburau vesele pe langa David, care era cu...sprancenele intr-o mana! Si se apropiau din ce in ce mai tare de el, pana cand s-au asezat pe umarul lui, ca sa ia ce credeti voi? ...SPRANCENELE!!! :) Ele voiau sa le ia ca sa isi construiasca cuibul. Cand pasarile au insfacat sprancenele, imediat au zburat la cuibul lor cu puisori. David s-a luat dupa ele pana la cuib, dar era foarte atent la mama lor, ca ea sa nu creada ca vrea sa le faca rau puisorilor. Deci s-a uitat atent. Nu era..."Oh, Slava Cerului!", si-a zis el. S-a urcat in copac si a ajuns la cuib. Ajuns acolo, si-a gasit sprancenele pline de...GAINAT!!! :) Sa nu va para rau pentru el...era ziua lui "norocoasa-sprancenata!" ;) Dar David...ei, tot le-a...luat asa cum erau...(yuck!).
            Apoi s-a dus cu ele cica la un magazin special pentru cresterea sprancenelor! (S-au smecherit!;)) Numai ca acum si le facuse extrem de pletoase si erau lungi cat 4 serpi la un loc!!! Acum defectul lui cel mai mare era ca avea sprancenele foarte mari! Dar, lui nu ii pasa cum arata pe exterior, ii pasa doar cum arata pe interior: bun, inteligent, creativ. Asa ca, de creativ si bun ce era, ce credeti ca a facut? O fabrica pentru sprancene! :)

Morala: Nu conteaza cum arati pe exterior, conteaza cum arati pe interior si cat de bun ti-e sufletul si gandirea. :-)

                                                         -THE SPRANCENOS END-

Sper ca v-au placut textul si morala! Eu, de fapt facusem acest text pentru o revista foarte interesanta. Se numeste: Revista de povestiri. Sa nu credeti ca fac vreo reclama sau ceva de genu' la aceasta revista, doar imi place mie foarte mult si chiar v-o recomand! :) Si, again, interiorul conteaza! (nu va ganditi la organe sau plamani!:) Doar la sufletul vostru curat si bun!)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Casuta pentru gandurile voastre